onsdag den 9. september 2009

Agterskytte på en V70'er


Sergent schæfer har været agterskytte på V70’eren på et længere togt. Det tog han meget alvorligt.
Vi har været i Jylland. Fem dage. En tur på 510 km hver vej. Det kan man jo sagtens gøre med en hund.

Behovet for pauser veksler jo nok fra hund til hund. Bølle-schæferen slapper meget godt af i bilen. Han ligger og hviler noget af tiden, og på andre tidspunkter sidder han og kikker meget interesseret ud af bagruden. Overvåger hvad der sker i luftrummet bag og er klar til at gribe ind som en ægte agterskytte der ved, at besætningens liv kan afhænge af hans overvågenhed.

Schæferen er nem at køre med. Der er ingen gøen og ingen vrøvl. Kun når vi kører langsomt igennem en by og blinklyset kommer i gang. Så tror han, at vi muligvis skal ind at stoppe og ud at løbe eller noget andet meget spændende. Så piber han, som schæfere jo så ofte gør.

Jeg har altid en flaske vand med til ham, når vi kører længere ture. 2 pauser med mulighed for at tisse og få lidt at drikke på 510 km passer tilsyneladende schæferen fint. Og det er perfekt, for det falder meget godt sammen med mit eget behov for pauser.

Schæferen har aldrig før set så meget vand. Vi var over både Øresundsbroen, Storebæltsbroen, Lillebæltsbroen og Vejle bro.
”Også Holstebro!” råber schæferen i baggrunden.
Okay, ja … selvfølgelig


”Når ulve jager” af Per Lau Jensen, ISBN 9788776916428, udkommer 1. oktober 2009 og vil kunne bestilles hos alle boghandlere samt i over 1.000 online-bogshops.

Ingen kommentarer: