søndag den 23. maj 2010

De frække dyr i haven


Ofte allerede ved halvtitiden om aftenen kommer schæferen ind og går lidt omkring lænestolen eller computeren, eller hvor jeg nu sidder. Så ser han på mig og hans blik spørger, om vi ikke snart skal ud.
Det er ikke fordi, han skal tisse.

Lige inden vi går i seng, går vi gerne en lille runde på ti-femten minutter. Vi starter rundt i haven. Inden vi åbner hoveddøren, står schæferen og tripper. Han er så spændt på, om der er frække dyr i haven.

Og det er der tit. Når vi åbner døren spæner en hare tværs over græsplænen, eller en kat krummer sig sammen på stensætningen ind mod naboen. Og schæferen har et godt overblik deroppe fra verandaen, syv trin over haven. Så står han schæferoverlegent og kontrollerer sin have.

Den seneste uges tid har der ikke været nogen frække dyr, når vi kom udenfor. Heller ikke i aften. Så ser schæferen så skuffet ud. Så hvisker jeg til ham:
”Der er ingen frække dyr, fordi de er blevet så bange for den faaarlige schæfer.”
Så får han det lidt bedre.

Når vi går vores runde, så viser det sig ofte, også i aften, at der dog er ét frækt dyr. Det er Peter Pindsvin, som lusker rundt dér efter mørkets frembrud. Så puster schæferen sig op. Han har én gang markeret overfor pindsvinet, hvem der ejer haven. Det gav et sår på snudeskaftet. Og jeg er ikke sikker på, at det har lært ham noget – altså schæferen.

Så det er katte, harer og pindsvin, som udgør havens frække dyr. Schæferen er ikke enig. Han mener bestemt, at han har jaget både ulv, los og skånsk sabelkat i haven.

2 kommentarer:

Margrethe sagde ...

Det ér altså ikke nemt, når der er så mange frække dyr, som invaderer haven.
Karla har det på samme måde - og da haven ikke er indhegnet, kommer både rådyr, får og engang imellem køer vandrende, uha - dét er ikke så godt!

Per Lau Jensen sagde ...

Hej Margrethe,

Det lyder dejligt med rådyr i haven. Mindre godt med køer, he, he.

vh. Per